Viaccess

Go down

Viaccess

Postaj by warrior on 04.08.07 18:39

Izum je francuskog Telecoma pa je logično da ga koriste većinom francuski programi. Osim njih sistem koristi HRT, RTV Slovenija, ART, NTVplus, SRG - Švicarska, skandinavci, pojedini porno programi kao što su Satrisfaction TV, SexView i Ultra Blue.

Dugo vremena se smatralo da je ovaj sistem siguran od pirata a onda su početkom 2001. godine na Internetu osvanuli kodovi za sve pakete koji emituju u ovom sistemu. Čudesno!. Deo njih sad emituje u novoj poboljšanoj varijanti sistema viaccess 2 odnosno viaccess v2.5.

Ovdje se ne radi u stvari o novom sistemu jer ostaju stari viaccess moduli. Radi se samo o poboljšanoj verziji viaccess kartica koje bi trebale biti imune na pirate kao i cijeli ovaj podsistem.

Ako želite gledati državni program HRT odnosno tri programa morate nabaviti viaccess modul ili satelitski prijemnik s ugradenim viaccess modulom. Osim toga potrebna Vam je i kartica HRT. Najpoznatiji paketi programa su svakako Canal Plus France, TPS te skandinavski Viasat. Ipak zbog ogromnih gubitaka koje može zahvatiti ispiratovan viaccess sistem, Viasat je najavio potpuno gašenje ovog sistema i emitovanje samo u sigurnom videoguard sistemu.

Mnogi će pitati zašto jednostavno ne prebaciti na viaccess2? Razlog je jednostavan. Ustvari ni on više nije siguran, pogotovo od nedavno kad su se na Internetu javno pojavili ključevi za NTVplus paket koji emituje u ovom sistemu na satelitu Eutelsat W4 na 36°E. Znači ni viaccess 2 nije 100% siguran.

w
avatar
warrior
Admin
Admin

Male Broj postova : 2722
Registration date : 25.07.2007

Korisnički profil http://soft-sat.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.