Mediaguard-Seca

Go down

Mediaguard-Seca

Postaj by warrior on 04.08.07 18:42

Sistem koji se danas uz videoguard i viaccess najviše koristi. Danas postoje posebni CAMovi za ovaj sistem koji se još naziva i SECA. Razlog je u tome što SECA nije sistem kodiranja već ime institucije koja je razvila sistem mediaguard - Societe Europeenne de Controle d`Access - SECA. mediaguard je razvijen samo za potrebe Canal Plus grupacije za kodiranje svih njihovih paketa u Evropi osim Canal Digital Nordic.

Sistem je trebao biti kao siguran ali već početkom leta 2000. na Internetu se mogu skinuti ključevi za tadašnji Canal Satelite i Tele + pa Cyfra + i Canal Plus France. Od tada paketi grcaju u borbi protiv pirata, ilegalnom gledanju i sve većim gubitcima. Zbog toga je početkom 2002. odlučeno da se uvede nova podvrsta sistema pod imenom superseca ili jednostavno seca2.

Prvi paket koji prelazi na novi sistem je španski Canal + a za njim slede Cyfra, Tele + Digitale, Stream, Canal + France i poslednji holandski Canal Digitaal koji je prešao na ovaj sistem tek prošle godine. Nakon toga stizala su uvjeravanja čelnih ljudi Canal + da sistem više nikad neće biti probijen. Ali desilo se upravo obrnuto. Početkom ove godine na Internetu je osvanula datoteka za dotad malo znan dragon CAM.

Posebno je bilo to što je otvarao paket Sky Italia bez posebne kartice i to kodirano u sistemu seca2. Usledila su navodna hapšenja i zatvaranja onih koji su pomogli razbijanju ovog sistema. Nakon toga pojavili su se i javno ključevi na Internetu i za španski Digital +. Ipak nakon otprilike mesec dana besplatnog gledanja, ekrani su se ponovo zacrnili. Naime vlasnici uvode novu nadogradnju i šalju nove ključeve samo originalnim karticama.

Ali nakon mjesec dana crnila, ponovo sunce i očaj vlasnika paketa – Sky Italia ponovo se može gledati. Isto sigurno sledi i Digital +. Sky je već najavio potpuno isključenje seca 2 sistema krajem godine. Ostali korisnici ovog sistema još su na čudu i mukama. Ostali paketi za koje još javno nema ključeva strepe u iščekivanju jer svakog trenutka se mogu pojaviti na Internetu novi ključevi koji će otvarati ponovo sve pakete u sistemu seca2.

w
avatar
warrior
Admin
Admin

Male Broj postova : 2722
Registration date : 25.07.2007

Korisnički profil http://soft-sat.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.