Besplatan Microsoft Works

Go down

Besplatan Microsoft Works

Postaj by warrior on 20.08.07 11:21

Besplatan Microsoft WorksMicrosoft je potvrdio da tokom narednih nekoliko mjeseci namjerava izdati besplatnu verziju svog softverskog paketa Works koja će se financirati putem ugrađenih oglasa.

Besplatna verzija Microsoft Worksa, oznake 9 SE, neće biti direktno distribuirana od strane Microsofta, već će za pilot program kroz koji će se ispitivati mogućnost besplatne distribucije biti odgovorni Microsoftovi partneri koji isporučuju Works uz nova računala.Taj pilot projekt trebao bi trajati približno godinu dana, a provodit će se u još neodređenom broju razvijenih zemljama. Također je istaknuto da će Works 9 SE biti isporučivan uz sustave ograničenog broja proizvođača računala.

Works sadrži pojednostavljene verzije nekoliko najčešćih uredskih aplikacija, uključujući tablični kalkulator, aplikaciju za obradu teksta i kalendar. Works 9 SE isporučivat će se paralelno s "normalnom" verzijom bez nastavka "SE" u imenu, koja bi uskoro trebala biti dostupna putem maloprodajnih lanaca po cijeni (u SAD-u) od 39,95 dolara.

Obje verzije, Works 9 i Works 9 SE, nudit će iste funkcije i mogućnosti, a jedina razlika je što će verzija "SE" imati ugrađene i odgovarajuće oglase. Ti bi oglasi trebali biti postavljeni u traci zadataka, a bit će povezani s korisnikovim interesima, no u Microsoftu ističu da na nikoji način neće prikupljati informacije o aktivnostima korisnika niti sadržajima pohranjenim na računalu. Oglasi bi trebali biti temeljni na informacijama koje Microsoft već ima o korisniku.

Bug.hr
avatar
warrior
Admin
Admin

Male Broj postova : 2722
Registration date : 25.07.2007

Korisnički profil http://soft-sat.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne možeš odgovarati na postove.