Što je to hosting?

Go down

Što je to hosting?

Postaj by warrior on 23.09.07 17:49

Internet stranice se moraju postaviti na posebna računala koja su dostupna 24 sata na dan (neprekidno, non-stop) i takva računala zovu se web serveri. Prostor koji Vi želite imati na tom serveru određuje cijenu koju će te trebati plačati da bi mogli postaviti svoje stranice.

Web Hosting je usluga iznajmljivanja diskovnog prostora i pripadajućih serverskih resursa za smještaj web stranica na web poslužitelju i za korištenje e-maila.

U "paketu" sa hosting prostorom dobivate uvijek i mogućnost korištenja e-mail adresa sa sufiksom prema nazivu Vaše domene.
warrior
warrior
Admin
Admin

Male Broj postova : 2722
Registration date : 25.07.2007

Korisnički profil http://soft-sat.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Re: Što je to hosting?

Postaj by warrior on 23.09.07 17:50

Zašto je najmanji hosting od 50 megabajta?

Sam prostor nije toliko skup, i svakog dana cijene padaju, kao što npr. padaju i cijene hard diskova. Ali cijena nije zapravo određena samo veličinom prostora kao jedinim faktorom.

Primjerice, ukoliko želite nešto tiskati, i ako odete u tiskaru da Vam tiskaju samo dva plakata, ta dva plakata sami za sebe ne koštaju niti 50 lipa. No da bi tiskara nešto tiskala, moraju napraviti prvo pripremu za tisak, koja npr. košta 50 EUR. Tako i kod hostinga, što se tiče samog prostora, nama ne utječe puno na cijenu da li Vi uzmete 10 ili 50 MB prostora, već zbog toga što su tu i druge pripreme i administratorski resursi, Control Panel, mail server i WebMail za svaki prostor, cijena je kao što je iskazano u cjeniku.

Zato, umjesto da škrtarimo sa prostorom, Vi ćete dobiti minimalno 50 MB, a od toga Vi iskoristite koliko želite. No 50 MB prostora zapravo se vrlo brzo može ispuniti, naročito ukoliko objavljujete veći broj fotografija.
warrior
warrior
Admin
Admin

Male Broj postova : 2722
Registration date : 25.07.2007

Korisnički profil http://soft-sat.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.