Multiholder

Go down

Multiholder

Postaj by warrior on 30.07.07 1:03

Multiholder

Multiholder ili držah dodatnih LNBa. Koristi se kada na satelitsku antenu želimo montirati više od jednog LNBa. Montažom dodatnih LNBa povećavamo izbor satelitskih pozicija i izbor programa.

Danas su uobičajeni multiholderi za dodavanje jednog dodatnog LNBa. Tada govorimo o dual feed sistemu - dvo satelitskom sistemu jer možemo primati programe s dva susjedna satelita bez upotrebe dodatne antene ili motora.

Ovakav tip je najčešće izveden od čeličnog lima u obliku prstena u koji se pričvrsti dodatni LNB a zatim se sve skupa učvrsti do osnovnog LNBa. Postoje i izvedbe u obliku ravnog čeličnog lima s plastičnim držačima od kojih se jedan učvrsti na osnovni LNB a u drugi se koristi za smještaj dodatnog LNBa.

Oni bolji držači su obliku čeličnog prstena koji klizi po metalnoj šipci. Omogucuje lakše montiranje i podešavanje jer se LNB može točno i fino montirati zahvaljujući pomičnosti prstena i šipke na koju je učvršćen.

Osim dual feed multiholdera postoje i multifeed držači koji omogućuju dodavanje više LNB - obično do 4. Ali moguće je naći i one koji omogućuju montažu i 6 pa cak i 8 LNBa za prijem s 8 satelita istodobno.

Oni su izvedeni u obliku šine koja se smjesti ispred antene i učvrsti na držač osnovnog LNBa. Zatim se niskošumni pretvarači pričvrste u metalne prstene koji se zatim učvrste u malu klizajuću spojnicu koja klizi po šini i omogucuje fino podešavanje.

Upotrebom multiholdera dobiti ćete pristup većem broju satelitskih programa s više satelitskih pozicija bez upotrebe dodatne opreme poglavito dodatne antena to rotora i pozicionera.

Osim toga kod upotrebe ovog sistema nema čekanja da vam motor okrene antenu na željnu poziciju a samim time je prebacivanje programskih pozicija trenutno i nema čekanja.

Naravno ovakav sistem košta manje i troškovi održavanja su manji te nema ni mehaničkih ni električnih dijelova koji bi bili podložni velikom opterećenju i time brzom kvarenju.
avatar
warrior
Admin
Admin

Male Broj postova : 2722
Registration date : 25.07.2007

Korisnički profil http://soft-sat.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.